Clip2go

Ravnovesje čustev in razuma v vodenju

Čustva so bila dolgo časa tabu na delovnem mestu, še posebej na področju vodenja. Vodja je moral biti »neustrašen« in tisti, ki čustev ni smel kazati. Razum mora vedno nadvladati čustva. Tako so nas učili.

Kupi zdaj za samo 39,00€

Ob nakupu, vam je posnetek na voljo 30 dni preko digitalnega dostopa.

Kratek izsek iz predavanja.

Dr. sci. Željko Ćurić, dr.med.

Željko je po poklicu je doktor medicine, psihijater in je soustanovitelj ter direktor  podjetja O. K. Consulting. V letu 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga in klinične psihoterapije. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Željko svetuje tudi Specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah.​

O dogodku

Dober vodja je visoko inteligentna oseba. Ne pokaže svojih čustev, vedno pa razpozna čustva drugih. Nikoli ne vzkipi. Nikoli ga ni strah. V krizah vedno ohrani trezno glavo. Je temu res tako? Včasih pozabljamo, da smo vodje tudi samo ljudje in si postavimo previsoke zahteve. Je razum res tisto, kar rešuje vse zagate pri vodenju?

Še posebej izrazito je bilo to (in je ponekod še vedno) pri moških vodjih, saj je tudi vzgoja temeljila ne tem, da fantki ne jokajo (ponekod se ti vedenjski vzorci prenašajo še danes). Čus-tva so v osnovi gibalo za vse naše aktivnosti, izvedeli boste, zakaj se v enakih situacijah ljudje odzivamo različno. Spoznali boste tudi, kako prepoznati čustva pri drugih in kako se na njih odzvati ter katere so osnovne strategije upravljanja s čustvi (in to niso manipulacije!).

Nečlani GZS: 49,00€ + DDV

Člani GZS: 39,00€ + DDV

Kupi zdaj za samo 39,00€

Ob nakupu, vam je posnetek na voljo 30 dni preko digitalnega dostopa.

Kontakt: Petja Orehek Jerman / petja.orehek.jerman@gzs.si / 01 5898 480

© GZS 2022. Vse pravice pridržane.