Clip2go

VODJA ZA JUTRI – Novi časi narekujejo drugačno vodenje

Novi časi narekujejo drugačno vodenje. Prihod novih generacij, delo na daljavo, vpeljava novih tehnologij, matrična organizacija dela… Naša delovna mesta postajajo popolnoma drugačna, kot so bila še pred kratkim. Kako se je v zadnjih letih spremenilo okolje in katere kompetence moram pridobiti, da bom lahko uspešno vodil svojo ekipo v Novi dobi? Odgovore na ta vprašanja bomo poiskali na spletni delavnici Vodja za jutri.

Kupi zdaj za samo 49,00€

Ob nakupu, vam je posnetek na voljo 30 dni preko digitalnega dostopa.

Dani Polajnar

Dani Polajnar se že več kot 20 let aktivno ukvarja z raziskovanjem skupinske dinamike, vodenja in komuniciranja. Po več letih izkušenj na vodstvenih položajih je zaznal, da se timi različnih panog srečujejo s podobnimi izzivi – kako učinkovito delati skupaj v zahtevnem poslovnem okolju. Je ustanovitelj Teambuilding akademije (www.tba.si) in s timom sodelavcev izvaja kompleksne timske dogodke in izobraževanja v 12 evropskih državah.

Že leta 2009 je bil na konferenci Izobraževalni management izbran za enega izmed 10 najboljših predavateljev v Sloveniji. Do danes pa je prejel že več priznanj za svoje trenerske in svetovalne projekte.

Dani je coach in svetovalec za razvoj vodstvenih timov, trener s področja vodenja in timskega dela ter predavatelj na različnih poslovnih konferencah tako doma, kot v tujini.

Več na: www.danipolajnar.com

Jaz kot vodja

prva epizoda

Novodobni vodja mora najprej spremeniti pogled nase in na svojo ekipo. Njegovi sodelavci niso več v službi zanj, ampak je on tam za njih. Hierarhična piramida se je tako rekoč obrnila na glavo. Ključna naloga vodje je tako postalo ustvarjanje varnega okolja za svojo ekipo, kjer bodo lahko kar najbolj učinkovito opravljali svoje naloge. Spodbuja naj timski duh in odprto komunikacijo ter graditi na zaupanju do in med člani svoje ekipe. Na ta način bo, ne glede na industrijo ali tip nalog, njegova ekipa dosegla sinergijo, s katero bo lahko premikala meje mogočega. Seveda mora biti vodja avtentičen in svojim sodelavcem vzor – to pa pomeni, da mora najprej iskreno spoznati samega sebe.

Kratek izsek iz predavanja.

Moj tim, moja organizacija

Druga epizoda

Klasični timi skoraj ne obstajajo več. Moderne organizacije se spreminjajo v time timov, ki so močno povezani drug z drugim. Ta kompleksna matrična struktura pa od vodje zahteva nov način razumevanja dela in sodelovanja, ki temelji na vrednotah, poslanstvu in viziji. Naša ekipa ni več samostojna zvezda, pač pa del ozvezdja z jasno določenim namenom. Vsak član ekipe mora zato popolnoma razumeti svoje delovne naloge in njihov smisel v širši organizaciji. Zakaj delam to, kar delam? Kam v celotni sestavljanki paše moj košček? Vloga vodje je, da svojim sodelavcem skozi vodenje v duhu medosebnega sodelovanja nenehno odgovarja na ta vprašanja.

Kratek izsek iz predavanja.

Hibridno vodenje

tretja epizoda

Največjo spremembo načina sodelovanja v zadnjem času je prineslo delo na daljavo. Tudi, ko bo trenutna situacija za nami, bodo določeni elementi dela na daljavo ostali. Znotraj timov bodo nekateri delali v pisarnah, drugi od doma. Naša prihodnost so torej hibridni timi. In hibridni timi zahtevajo hibridno vodenje. To je serija novih veščin, ki temelji na virtualni komunikaciji, ki jih kot moderni vodje moramo osvojiti. Osnova hibridnega vodenja pa je spreminjanje nadzora svojih sodelavcev v medsebojno zaupanje.

Kratek izsek iz predavanja.

Nečlani GZS:59,00€ + DDV

Člani GZS: 49,00€ + DDV

Kupi zdaj za samo 49,00€

Ob nakupu, vam je posnetek na voljo 30 dni preko digitalnega dostopa.

Kontakt: Petja Orehek Jerman / petja.orehek.jerman@gzs.si / 01 5898 480

© GZS 2022. Vse pravice pridržane.